Loading Events

Save the date: Symposium van het Historisch College FNI – 9 oktober 2024

Op woensdagmiddag 9 oktober 2024 organiseert het Historisch College FNI bij V&VN zijn jaarlijkse middagsymposium met dit keer als thema: Van puntenboekje tot professionele werkplaats. Over de waarde van geschiedenis voor het verpleegkundig en verzorgend onderwijs en werk.

In de middag staat de volgende vraag centraal. Hoe kunnen erfgoed en geschiedenis verpleegkundigen en verzorgenden in opleiding inspireren in hun ontwikkeling tot reflectieve zorgprofessionals, die zich kritisch verhouden tot hun vak maar vooral ook trots zijn op de rijke traditie waar ze in staan en dat uitdragen?

Tijdens deze middag ligt de focus op het opdoen en uitwisselen van ideeën voor onderwijs. Naast enkele lezingen zullen interactieve workshops en een parade van prikkelende praktische voorbeelden voor curricula van het MBO, HBO en WO. De aftrap wordt verzorgd door Bijzonder Hoogleraar Hans Piena, die sinds 2008 als conservator is verbonden aan het Openluchtmuseum te Arnhem. Hij heeft als geen ander ervaring met het op uiteenlopende manieren inzetten van (zorg)erfgoed ten behoeve van educatie en zal ons hierin op zijn bevlogen wijze meenemen.

Deze middag wordt georganiseerd door het Historisch College FNI in samenwerking met belangrijke partners, zoals Stichting Verpleegkundig Historisch Bezit, Fontys Hogeschool, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Universiteit van Amsterdam, VU universiteit, Rijksmuseum Boerhaave en natuurlijk het Kennisinstituut van V&VN.

Praktische informatie Datum: 9 oktober 2024 Tijd: 12:30 – 17:00 Locatie: V&VN, Orteliuslaan 1000, Utrecht Kosten: Gratis

Meer informatie? Bezoek dan de aanmeldpagina.